European Games, Minsk: René glad for 4. plads: “Jeg var med i kampen om medaljer igen”

European Games, Minsk: René glad for 4. plads: “Jeg var med i kampen om medaljer igen”
24. juni 2019 Press
I Nyheder

27. juni 2019:
René roede sig til en 14. plads i K1 5.000 meter i et løb, hvor han desværre missede fronten af feltet tidligt i løbet. Balint Kopasz vandt foran Pimenta og Hoff.

26. juni 2019:

Med en stærk start, en høj banefart og en 4. plads, knyttede René Holten Poulsen i dag næven, da han roede over målstregen i herrernes 1.000 meter enerkajak, selvom han akkurat missede podiet.

Den danske tidligere verdensmester, europamester og OL-sølvvinder har de sidste par år haft svært ved at nå podiet på K1 1.000 meter, men i dag var danskeren tættere på end længe og var med i kampen om medaljer helt til slutningen af løbet.

Ungarns unge komet, Balint Kopasz, vandt efter en formidabel slutspurt, hvor han trak uimodståeligt forbi den regerende verdensmester, Fernando Pimenta fra Portugal, mens hjemmebanehåb og tidligere europamester, Hvideruslands Aleh Yurenia, lagde sig op på bronzepladsen efter en god spurt.

Tilfreds med løbet og mindsettet
“Jeg er overraskende tilfreds, selvom en 4. plads aldrig bliver super sjov, men jeg knyttede næven som om det var en sejr, for jeg er tættere på toppen, end jeg har været længe. Jeg fik en god start og kunne følge med hele vejen, og jeg har ikke rigtig været med i medaljekampen på 1.000 meter de sidste par år, men det var jeg i dag indtil de sidste 150m, så jeg er rigtig godt tilfreds. Jeg mangler stadig lidt, men der er 7-8 uger til VM, så der er tid til at gøre noget ved det,” lyder det fra en tilfreds René Holten Poulsen.

“Det er mit bedste resultat på K1 1.000 meter siden EM i 2017, hvor jeg fik sølv. Det vigtigste for mig er, at var jeg var med i starten – jeg ligger klart nummer tre langt hen i løbet, og selvom jeg godt vidste, at Yurenia ville komme hårdt til sidst, håbede jeg at kunne holde ham bag mig, men han har bare en stærk slutspurt,” lyder det fra Minsk.

 

SE FINALEN HER!

På rette vej mod VM
“Jeg skal fortsætte med at blive bedre de første 500 meter af løbet, få en bedre fornemmelse af løbet, og så arbejde med de sidste 200 meter, hvor man er træt. Der skal jeg kunne arbejde mig ind i rytmen, så jeg ikke mister fart de sidste 100-150 meter.”

“Jeg skal stadig blive bedre frem mod VM, men det var ikke håbløst i dag, og det er dejligt. Det giver et mentalt rygstød, at jeg er med igen, og det er det, jeg kan bruge til noget de næste par måneder. Det er lettere at tænke på medaljer, hvis man er med i løbet fra start,” lyder det fra René Holten Poulsen, der også noterede sig, at den store medaljesluger de seneste to år, Fernando Pimenta, ikke er så overmenneskelig som han har været i 2017 og 2018. Både i dag og i den seneste world cup blev han overhalet frem mod målstregen trods sit altid hårde udlæg.

5.000 meter massestart i morgen kl 15.30
“5.000 meter er altid svær at forudse, for ofte er der nogen, der gerne vil slås i stedet or at ro, og det er lidt trættende, når vi ror kajak og ikke er boksere. Jeg håber, at Max Hoff vil være med til at lægge et hårdt tempo i front, så vi slipper af med dem, der gerne vil slås, så vi kan ro om det i stedet,” lyder det fra René Holten Poulsen, der sidste år vandt VM-sølv på denne distance.

Torsdag den 27. juni 15.30: K1 5.000 meter massestart, finale
https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results/ride?eventId=CSPMK1x5000———————–&phase=FNL

Transmission:
DR2 sender live fra mange er konkurrencerne ved European Games

Resultatlink:
https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results

Optakt:

Den anden udgave af European Games er lige nu i gang i Minsk, Hviderusland, og i morgen og de kommende tre dage skal Europas bedste kajakroere i aktion.

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, ror K1 1.000 meter, K2 1.000 meter med Nils Boe og slutter af med massestarten K1 5.000 meter på torsdag. I alt tre højintensive dage i den hviderussiske by, Minsk. Senest René var til European Games blev det til bronze på K1 1.000 meter efter Max Hoff, Tyskland og Fernando Pimenta, Portugal.

European Games som test frem mod VM
“Vi ankom lørdag og vi har været nede på banen, der ser rimelig god ud. Det er min første gang i Hviderusland, og derfor har jeg ikke konkurreret på banen før. Der har været lidt sidevind, så det kunne vi godt få i morgen også,” siger René Holten Poulsen, der både har K1 1.000 meter og K2 1.000 meter sammen med Nils Boe på programmet i morgen, tirsdag.

“European Games fungerer som kajaksportens europamesterskaber i år, og det er stærkt besat, så det er en god test for os frem mod VM om to måneder, hvor er der OL-kvalifikation på spil. I K1 er det vigtigste for mig at se, om jeg kan komme tættere på podiet og på vinderen. Ved seneste world cup for knap tre uger siden blev jeg nummer 5, cirka tre sekunder fra vinderen, og som udgangspunkt skal jeg ikke være længere fra vinderen end 1,5-2 sekunder her. Jeg har ingen illusioner om, at jeg på tre ugers træning kan gå fra en 5. plads til sejren, men hvis jeg kan bringe mig selv i spil til podiet og komme tættere på vinderen, så vil det være fedt, og så tror jeg, det kan lade sig gøre at hente det sidste frem mod VM i august,” lyder det fra René Holten Poulsen.

“I K2 vil vi godt at komme i finalen og en top-5-6 stykker vil være rigtig fint her frem mod VM.”

Hviderusland er en time foran dansk tid, men nedenstående program er ANGIVET I DANSKE TIDER:

Program for René Holten Poulsen:

Tirsdag den 25. juni:
8.00: K1 1.000 meter indledende heat
Startlister: https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results/ride?eventId=CSPMK1x1000———————–&phase=HEAT

9.10: K2 1.000 meter, indledende heat
https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results/ride?eventId=CSPMK2x1000———————–&phase=HEAT

14.30: Eventuel semifinale, K1 1.000 meter

15.30: Eventuelle semifinaler, K2 1.000 meter

Onsdag den 26. juni:
9.10: K1 1.000 meter A-finale

10.15: K2 1.000 meter A-finale

Torsdag den 27. juni:
15.30: K1 5.000 meter massestart, finale
https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results/ride?eventId=CSPMK1x5000———————–&phase=FNL

Transmission:
DR sender live fra mange er konkurrencerne ved European Games

Resultatlink:
https://minsk2019.by/en/tsrd/CSP/results