Om René

Om mig

Powerhouse Poulsen

René Holten Poulsen er Danmarks bedste kajakroer og har vundet medaljer til OL, VM, EM og European Games. Det danske kajakkraftværk med kælenavnet ‘Powerhouse Poulsen’ besidder en sjælden kombination af ekstrem vindermentalitet, en dedikeret tankegang, en vilje til at træne mere og hårdere end konkurrenterne og en dyb tro på, at han kan vinde hver gang kajakken er i vandet.

René Holten Poulsens største drøm er at blive olympisk mester, og vejen dertil skal gå gennem et hav af medaljer til VM og EM. Indtil videre er han tredobbelt verdensmester og seksdobbelt europamester. I januar 2016 vandt han dansk idræts to største priser: Årets Sportsnavn og BT Guld. I marts 2016 vandt han prisen ‘Årets Sportsmand’ til World Paddle Awards.

Født: 28/11 1988 // Uddannelse: Tømrer // Bopæl: Bagsværd // Sport: Kajak (sprint) // Klub: Maribo Kajakklub // Distancer: K1 1.000 meter / K2 1000 meter / K1 500 meter / K1 5.000 meter

Hør min træningsliste

Dagligdag

Jeg træner og bor i Bagsværd, hvor jeg har boet siden 2007. En typisk dag indeholder 2-3 træningspas, i alt omkring 25 timer ugentligt. Derudover kommer der behandlinger, sponsorpleje, sociale medier og lignende. Når jeg ikke er i Danmark er jeg på træningslejr eller stævne i op til 3 måneder om året. Det er selvfølgelig kun muligt på grund af mine uvurderlige og uundværlige sponsorer og samarbejdspartnere. I min fritid kan jeg godt lide læse bøger, se serier på nettet og naturligvis være sammen med min hund og kæreste.

Drømme

Målet fra starten af min seniorkarriere var at blive den første danske, professionelle kajakroer. Det lykkedes. Nu, adskillige Europa- og verdensmesterskaber senere er jeg i min bedste fysiske alder, der hvor erfaring og fysik mødes. Det agter jeg at udnytte det til min bedste formåen og samtidig vil jeg nyde det maksimalt.

Når karrieren slutter, så drømmer jeg om at kunne leve af at holde foredrag og hjælpe andre med at nå deres mål og takle deres udfordringer. Jeg har også en klar ambition om at ”grinde” mig til en plads på en America’s Cup-båd. ’Grinder’-positionen er som skabt til kajakroere, da det er en cyklende armbevægelse. Hvor fysik og udholdenhed er en fordel. Det ville være en ”dream come true” at være en del af et af mandskaberne.

Ambitioner

I 2008 vandt jeg som 19-årig min første OL-medalje, og på vejen dertil drømte jeg om at bevæge folk gennem sport. Gøre noget ingen anden dansker havde gjort. Ja, endda at gøre noget INGEN havde gjort. Jeg krydsede målstregen i Beijing i toerkajak med Kim Wraae og vandt sølvet. Jeg satte mig lige dér et mål om at skulle vinde OL på 500 og 1.000 meter ener-kajak fire år senere. Det lykkedes ikke, og drømmen brast reelt da det internationale kajakforbund tog enerkajak på 500m af OL-programmet og erstattede det med sprintdisciplinen 200 meter som ikke kan forliges med 1.000 meter. Jeg vandt ingen medalje hverken i ener- eller firekajak i London 2012 (4. og 5. plads), heller ikke i enerkajak i Rio 2016 (6. plads). Nu er jeg på vej mod mit fjerde, og måske sidste OL, i Tokyo i 2020.

En ’Vild med Dans’-oplevelse rigere i 2017, og nu med den største motivation til at præstere, jeg længe har følt. Jeg har vundet dobbelt EM-guld to gange og dobbelt VM-guld en enkelt gang. Jeg har vundet Årets Sportsnavn, BT Guld og World Paddling Award for mit 2015, hvor jeg blev dobbelt europamester og dobbelt verdensmester. Målet for OL i Tokyo er at kvalificere mig i både ener- og toerkajak på 1.000 meter. Derefter skal der præsteres på højeste niveau fysisk og i allerhøjeste grad mentalt. Det bliver svært at vinde to medaljer, og endnu sværere at vinde to guld. Men intet der er nemt og nogensinde været tiden værd. Og det er ambitionen…