World cup 2: Duisburg 31. maj-2. juni: 5. plads i K1 1.000

31. maj 2019 Press
I Nyheder

5. plads i K2 mix 500 meter
René og Emma fik en 5. plads i finalen i mix K2 over 500 meter efter en start, der ikke sad lige i skabet.

Andenplads i B-finalen på K2 1.000 meter
René og Nils lå længe i spidsen af B-finalen, men på en stærk spurt lykkedes det Litauen at vinde, og René og Nils fik andenpladsen.

5. plads i K1 1.000 meter:
René Holten Poulsen roede sig til en 5. plads i formiddagens A-finale i 1.000 meter enerkajak ved world cuppen i Duisburg.

K2 1.000 meter ender med B-finale
I K2 1.000 meter semifinalen var René og Nils Boe i den hårdeste af de tre semifinaler mod bl.a. den tyske båd, der vandt world cuppen i sidste uge samt Australien, der blev nummer 4 til VM 2018, og en stærkt tjekkisk båd med Josef Dostal.

Mens tyskerne som i sidste uge trak fra i front lå den danske båd og kæmpede om 3. pladsen på de sidste 500 meter, men desværre tog tjekkerne den sidste semifinaleplads med René og Nils på 4. pladsen, og de må derfor en tur i B-finalen i morgen.

Citater fra René Holten Poulsen:
“Jeg er ambivalent omkring begge løb. Jeg er lidt over 3sek efter vinderen i K1, og jeg føler, at jeg kæmper mig gennem samtlige 1.000m. Men det positive er, at jeg i går roede rigtig godt i semifinalen, og vi ved præcis hvad der skal forbedres frem mod VM. Jeg er cirka 3-4sek langsommere på de første 500m end jeg var i 2015-2016. Det udlæg de andre laver i dag på de første 250m, har jeg ikke en gang roet på én 250m all out i år, og det starter de med. Den gode nyhed er, at udholdenheden og banetempoet er højt, og at det der mangler er til at gøre noget ved. Det er ret håndgribeligt, hvad der skal gøres.”

“Det samme gælder i K2’en, og det kunne vi også se sidste weekend, hvor vi vandt bronze. Vi ror det samme på de sidste 750m som tyskerne, som er den klart bedste båd, men vi mister 3sek de første 250m, ligesom jeg gjorde i min K1. Så det er igen nogle rigtig positive og håndgribelige ting vi kan ændre fremadrettet. Én ting er sikkert, det bliver hårdt frem mod VM!”

1. juni kl 14.17:

René Holten Poulsen roede sig til en 5. plads i formiddagens A-finale i 1.000 meter enerkajak. Josef Dostal fra Tjekkiet vandt efter at have ligget i front hele løbet, en taktik som Fernando Pimenta, der er regerende verdensmester og vandt sidste uges world cup, har praktiseret de seneste par år, men i dag var det Dostal, der havde succes med det. Pimenta kæmpede hårdt med om guldet, men måtte til sidst se sig overhalet af både OL-bronzevinder fra Roman Anoshkin (RUS) og Balint Kopasz (HUN), der blev nummer 4 til VM sidste år. Pimenta endte på 4. pladsen lige foran René Holten Poulsen.

31. maj 17.00:

Med et stærkt og kontrolleret løb kvalificerede René Holten Poulsen sig i dag til lørdagens A-finale i 1.000 meter enerkajak ved world cuppen i Duisburg. Sammen med den regerende verdensmester, Fernando Pimenta (POR), lå Poulsen i spidsen af hele løbet, med Pimenta i teten. De to bedste kvalificerede sig til finalen, og begge roere kunne kontrollere deres finalepladser og slippe gassen på de sidste 100 meter.

Kl 18.24 ror René Holten Poulsen indledende løb i K2 1.000 meter sammen med Nils Boe, begge Maribo Kajakklub.

Kajaklandsholdet ror igen i denne weekend world cup – denne gang i Duisburg, Tyskland, hvor konkurrencerne er begyndt her til morgen.

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, ror ligesom i Poznan den forgangne weekend K1 1.000 meter, K2 1.000 meter sammen med Nils Boe og mix K2 500 meter sammen med Emma Aastrand Jørgensen. Der skal arbejdes videre på sidste weekends gode resultater med bronze i K2 1.000 meter og K2 500 meter mix samt forhåbentlig rettes op på K1 1.000 meter, hvor det blev til en 9. plads i A-finalen.

“Målet er at få nogle gode løb i K1, hvor jeg slipper det indre pres og ror frit, samt fortsætte arbejdet med at forbedre os i K2 1.000 meter,” lyder det fra René Holten Poulsen, der er i aktion første gang her klokken 10.42.

Se LIVE videostreaming fra formiddagens løb her:

(der er lidt problemer med deres livesending her til morgen, men klik på Planet Canoes YouTube kanal, hvis det ikke virker…)

11.57: K2 1.000 meter, A-finale

14.00: Indledende, K2 500 meter mix med Emma Aastrand Jørgensen, 1-2 + 3. bedste tid kommer i finalen

15.00: A-finale, K2 500 meter mix med Emma Aastrand Jørgensen