World cup i kajak i Duisburg: Suveræn guldmedalje til René på 1.000 meter

World cup i kajak i Duisburg: Suveræn guldmedalje til René på 1.000 meter
21. maj 2016 Press
I Nyheder

Pressemeddelelse – 21. maj 2016:

World cup i kajak i Duisburg: René Holten Poulsen vinder suveræn guldmedalje

Det var en forsvarende verdensmester i fuld kontrol, der i dag tog karrierens 5. world cup-guldmedalje ved sæsonåbneren i Duisburg i den fornemme tid 3:26.820.

Efter en rolig start pressede Powerhouse Poulsen for alvor tempoet op på midterstykket, og fik åbent vand ned til resten af feltet. På de sidste 250 meter kunne kajakkæmpen fra Danmark kontrollere sejren i mål.

Sølvmedaljen tog det belgiske stortalent, 19-årige Artuur Peters og den tidligere verdensmester, Max Hoff, Tyskland vandt bronze.

På 4. pladsen kom VM-sølvvinderen fra sidste år, Josef Dostal, Tjekkiet.

Poulsen med flest podieplaceringer på 1.000 meter siden OL i London
René Holten Poulsen er den kajakroer i verden, der har flestpodieplaceringer på K1 1.000 meter, og han har været på podiet 13 gange siden OL i London i 2012 på tværs af alle internationale konkurrencer. Siden OL i London har han i alt været på podiet 32 gange på tværs af distancer og discipliner.

Faktisk har fem kajakroere taget sig af de fleste internationale medaljer på K1 1.000 meter de seneste tre sæsoner: René Holten Poulsen, Danmark, Josef Dostal, Tjekkiet, Fernando Pimenta, Portugal, Max Hoff, Tyskland og Aleh Yurenia, Hviderusland.

Finale K1 1.000 meter, resultat:
http://results.imas-sports.com/kanuduisburg/race.php?competition=wettkampf_142&race_id=95#oben

“Det var et meget fornuftigt løb fra min side, og det var en dejlig sejr i dag. Pajic og Peters gik meget hårdt ud, så jeg gik med dem i starten, men tempoet var lige højt nok, så jeg gik en smule ned i tempo. Jeg øger så farten ved 500 meter, og selvom jeg faktisk ikke føler, at jeg øger så meget fra 500 til 750, ror jeg åbenbart meget stærkere end de andre, for jeg får et stort hul,” lyder det fra en glad René Holten Poulsen.

“Jeg er glad for, at jeg kunne skabet hullet fra 500-750 meter, for det betyder, at mit banetempo er godt, og jeg kunne mærke, at jeg bare skulle holde tempoet hjem for at vinde uden at begynde at spurte. Jeg følte, jeg havde mere i tanken, men det er svært at få det ud lige pt, fordi stadig er tidligt på sæsonen. Jeg mangler at forbedre mig et sekund på de første 250 meter, og så få det sidste kick på de sidste 250, men det kommer de kommende måneder, ligesom de andre også bliver bedre henover sæsonen. For mig skal det også stadig blive bedre, for det var ikke perfekt, men det var nok i dag, og jeg er glad for sejren,” lyder det fra den dobbelte verdensmester fra 2015.

“Det er lidt overraskende, at Pimenta ikke er i top-4, det havde jeg regnet med, fordi han har været så stabil de sidste par år. Jeg tror, Artuur (Peters, der vandt sølv, red.) havde lidt ekstra energi at komme ud med i dag, fordi han tidligere på ugen var tæt på at kvalificere sig til OL, men lige akkurat ikke nåede med.”

Nåede op på 14 podieplaceringer siden OL i London
Med dagens resultat nåede René Holten Poulsen op på 14 podieplaceringer på K1 1.000 meter i internationale konkurrencer siden OL i London. Blandt andet har han været på podiet hvert år til EM; i 2013 (guld), 2014 og 2015 (begge sølv) samt til VM i 2014 (bronze) og 2015 (guld).

Næste weekend gælder det allerede sæsonens anden world cup, denne gang i Racice i Tjekkiet, hvor danskeren stiller op i K1 500, 1.000 og 5.000 meter samt K2 1.000 meter med Nils Boe.

Se mere her: http://www.canoeracice.com/en/

 

Foto: Balint Vekassy