World cup i kajak: 5. og 6. plads til René Holten Poulsen ved sæsonens første internationale styrkeprøve

World cup i kajak: 5. og 6. plads til René Holten Poulsen ved sæsonens første internationale styrkeprøve
20. maj 2018 Press
I Nyheder

World cup i kajak: 5. og 6. plads til René Holten Poulsen ved sæsonens første internationale styrkeprøve

Pressemeddelelse: 20. maj 2018:

Sæsonens første world cup gav en 5. plads på 1.000 meter og en 6. plads på 500 meter til René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, i et stævne, hvor herrernes K1 har haft et usædvanlingt højt niveau.

I lørdagens finale på K1 1.000 meter var det sidste års VM-sølvvinder, Fernando Pimenta fra Portugal, der har været en del af verdenseliten i 4-5 år og som har VM på hjemmebane i august, der dominerede. René fik en god start og var godt med i første halvdel af løbet, hvor portugiseren sammen med René pressede tempoet i front, og hvor også Roi Rodriguez fra Spanien, Australiens Murray Stewart og det ungarnske stortalent Balint Kopasz også ville lege med om sejren.

Stærk portugisisk afslutning
Pimenta skruede dog op for gassen på midterstykket og fik oparbejdet et stort forspring, men ind på de sidste 250 meter var der stadig kun en længde mellem nummer 1 og nummer 5 og med René med i kampen om medaljerne. Pimenta vandt foran Kopasz og Rodriguez, og René kom ind på en 5. plads, kun 1 sekund fra bronzen.

Den tyske verdensmester, Tom Liebscher, der var syg for et par uger siden under de tyske udtagelser, kom med i finalen på sidste mandat og sluttede sidst i finalen. Vi kan dog forvente at se mere til tyskeren, der er kendt for sin fænomenale slutspurt, som han også vandt guldet på ved VM sidste år.

“Min 1.000 meter finale var rigtig fin, men jeg ville selvfølgelig rigtig gerne have vundet. De andre ror bare som om det var VM allerede, og det ser ud til, at niveauet i starten af sæsonen bare er højere nu end det var for 4-5 år siden. Mange af de andre har også haft hårde hjemlige udtagelser, så måske det er derfor, de ror så stærkt så tidligt på sæsonen. Det sagt, så var det klart min bedste 1.000m den her weekend, og det var fedt at ligge med i front igen. Det var klart mit bedste udlæg i to år, så det er rigtig positivt at tage med frem mod EM og VM senere på sæsonen, hvor specielt VM er mit store mål,” lyder det fra danskeren.

5. plads til René på K1 1.000 meter lørdag – resultat:
http://results.digicorp.hu/competition/16777385/race/16824

Igen spansk/portugisisk/ungarnsk på 500 meter
Igen søndag var de top-5 fra lørdagens 1.000 meter, der dominerede. Pimenta og Roi Rodriguez gik hårdt ud som de plejer, mens René og Kopasz fandt banetempoet med Murray Stewart. Spanske Rodriguez fik med en god slutspurt krammet på Pimenta og vandt knebent.

En anden ungarer, Zsombor József Noé, ville dog også blande sig til allersidst og fik presset sig ind på bronzepladsen foran Kopasz, mens Murray Stewert og René fulgte efter.

“Jeg roede ganske udmærket på 500 meter, men det var ikke hurtigt nok i dag. Overall ror jeg de tider, jeg forventede at kunne ro på dette tidspunkt af sæsonen. Der er masser at skrue på og gøre i træningen, og vi har ikke brugt alle ressourcerne endnu, og det har de andre måske, det må vi se senere på sæsonen, når det gælder til VM,” siger René Holten Poulsen.

En imponerende række af world cup-konkurrencer med medaljer til danskeren sluttede også i denne weekend, der var den første world cup siden 2010, hvor det ikke blev til mindst én medalje.

Allerede næste weekend kan han dog komme tilbage på medaljesporet i Tyskland.

6. plads til René på K1 500 meter søndag – resultat:
http://results.digicorp.hu/competition/16777385/race/16756

Næste World cup allerede i næste weekend
Næste weekend den 25.-27. maj gælder det sæsonens anden world cup, men først skal René retur til Danmark i eftermiddag. Han drager mod Duisburg i Tyskland onsdag morgen i næste uge.

I Duisburg ror René Holten Poulsen igen K1 1.000 og 500 meter mens han også ror K1 5.000 meter i denne.

EM følger 8.-10. juni i Serbien.


Bedste hilsner

Presseansvarlig for René Holten Poulsen
Brian Martin Rasmussen