World cup 1 – Poznan 23.-26. maj 2019 – to medaljer til René

World cup 1 – Poznan 23.-26. maj 2019 – to medaljer til René
26. maj 2019 Press
I Nyheder

26. maj 2019:
René Holten Poulsen vandt sin første world cup-medalje på den olympiske toerkajak over 1.000 meter sammen med Nils Boe (begge Maribo Kajakklub) i dag, da den danske duo roede sig til bronze efter finalens to tyske hold, hvor det vindende hold med Max Hoff er forsvarende verdensmester.

“Det var et rigtig godt og veldisponeret løb fra vores side, og vi er meget glade for bronzemedaljen. Det var lidt ærgerligt, vi ikke kunne komme forbi tyskerne i spurten, for vi var tæt på sølvet, men vi stivnede en smule til sidst. Det gør ikke så meget, for så ved vi det til næste gang. Det var nogle svære forhold og med dårligt vand denne world cup, så vi kan stadig forbedre os,” fortæller René Holten Poulsen, der allerede glæder sig til næste world cup i Duisburg allerede i den kommende weekend.

“Nils og jeg har vist, at vi ror godt sammen i K2, og det er flot, at vi har to danske både i A-finalen. Den anden danske båd (med Morten Graversen og Rasmus B. Knudsen) roede også godt ved denne world cup, og det viser, at vi har et højt niveau i Danmark. Begge danske både ror K2 i næste weekend i Duisburg, hvor vi håber at gøre succesen efter eller måske endda tage et skridt op på skammelen, og med to så gode toerkajakker giver det også håb om, at vi ikke så langt ude i fremtiden kan sætte en rigtig god herre K4 også,” siger René Holten Poulsen.

Mere metal i helt ny disciplin
I det helt nye format med en dame- og en herreroer i en mix K2 på 500 meter, viste de danske både igen gode takter med to danske både i finalen (den anden var med Julie Frølund Funch og Rasmus B. Knudsen.)

 

Emma Aastrand Jørgensen og René Holten Poulsen vandt deres indledende løb og var også med helt i front af finalen. Det danske Maribo-makkerpar vandt sølv efter Frankrig i den nye disciplin, der testes til de to world cups.

“Der har været meget snak om denne mix K2, som der er spændende perspektiver i, og som testes af i world cups som en potentiel kommende olympisk distance. Det virker til, at mange godt kan lide at ro den, og vi roere har snakket meget om den henover weekenden. Vi følte, vi havde chancen for at vinde, men vi var klart den båd i finalen med flest konkurrencemeter af alle denne weekend, og bare i dag har Emma haft mange løb, så vi er godt tilfredse med at komme på podiet. Franskmændene trak fra i løbet, men vi hentede dem igen, og så trak de væk helt til sidst. Det var ærgerligt vi ikke lige kunne nappe dem til sidst, men vi har chancen igen i Duisburg,” siger den danske kajakroer.

Renés makker, Nils Boe, er glad for den gode sæsonstart
René og Nils Boe har ad flere omgange roet sammen i toerkajakken, og har lavet flere topresultater sammen.

“Jeg har virkelig glædet mig til at ro den her world cup, for det er gået rigtig godt de sidste par uger, når vi har trænet sammen, men det kræver bare lidt ekstra, når det virkelig tæller. Efter vores semifinale i går fik jeg troen på, at det ville blive et godt løb i dag. Vi starter altid lidt langsommere end de andre, men vores banetempo er så tilsvarende højere. Så med det in mente, og med den erfaring vi har sammen efterhånden, vidste jeg allerede efter starten, at det ville blive et godt løb, og at det ender med en podieplads er jo bare fantastisk! Det er en olympisk disciplin, og vi mangler kun én af finalisterne fra sidste års VM, så det giver grund til optimisme for resten af sæsonen,” lyder det fra Nils Boe.

“Det var vanskelige forhold i dag med en kraftig vind og en del refleksbølger, men vi har bare altid siddet godt og stabilt sammen i båden. Selvom vi har forskellige styrker og svagheder, så komplementerer vi hinanden ret godt, og i K2 handler det om at sidde komfortabelt sammen og få synergi i båden, så begge kan levere deres bedste niveau, og det er noget af det, vi er virkelig gode til, og det kommer især til udtryk, når forholdene er som i dag,” forklarer Nils Boe.

A-finale K2 1.000 meter med Nils Boe, resultat:
http://results.imas-sport.com/imas/race.php?competition=wettkampf_202&race_id=196#oben

Mix K2 500 meter med Emma Aastrand Jørgensen, resultat:
http://results.imas-sport.com/imas/race.php?competition=wettkampf_202&race_id=213#obenOptakt 22. maj 2019:

World cup i kajak: Årets første internationale konkurrence begynder i morgen for René Holten PoulsenÅrets internationale sæson for de danske kajakroere går i gang i morgen i polske Poznan, hvor årets første af to world cups finder sted.

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, stiller op i enerkajak 1.000 meter, toerkajak 1.000 meter (med Nils Boe, også Maribo), og Mix K2 500 meter med Emma Aastrand Jørgensen (ligeledes Maribo).

Kajaklandsholdet landede i Poznan i går, og Powerhouse René Holten Poulsen besigtigede banen efter en powernap:

“Banen er som den altid har været; det er en god bane, som dog kan opleve lidt refleksbølger, hvis det blæser. Fokus i år ligger på at kvalificere K1 og K2 til OL i Tokyo, når der er VM i Szeged Ungarn i slutningen af august. Den første world er lidt speciel i år, fordi vi allerede begynder torsdag, og så ror Emma og jeg et bonusløb de her to world cups, hvor vi skal ro en mix K2 på 500 meter sammen,” fortæller René fra hotellet i Polen.

Gode forberedelser
Den danske kajakroer glæder sig til at komme i konkurrence efter et solidt, opbyggende forår med gode forberedelser og træning.

“Jeg synes, det går meget godt. Jeg har haft et par gode træninger de sidste par dage, og den seneste uge er gået godt, så jeg er tilfreds og rolig. Vi har mest kørt grundtræning og har så den seneste uge kørt mere konkurrencetræning, bl.a. starter. Lige nu handler det om at finde ud af, hvor vi står henne i forhold til konkurrenterne, men jeg glæder mig og er spændt på at komme i gang,” fortæller kajakroeren.

Senest René Holten Poulsen roede world cup i Poznan var i 2013, da han vandt sølv på K1 1.000 meter og guld på K1 500 meter.

Resultatlink for hele stævnet:
http://results.imas-sport.com/imas/regatta.php?competition=wettkampf_202

René Holten Poulsen 2019 sæson:
23.-26. maj: World Cup 1, Poznan – Polen
31. maj-2. juni: World Cup 2, Duisburg – Tyskland
25.-27. juni: European Games (EM), Minsk – Hviderusland
28. juli-20. august: VM-træningslejr, Szeged – Ungarn
21.-25. august: VM (OL-kvalifikation), Szeged – Ungarn
30. august-1. september: DM, Silkeborg
9.-18. september: Pre Olympic testevent, Tokyo – Japan