René verdensmester på K1 1.000 meter!

René verdensmester på K1 1.000 meter!
22. august 2015 Press
I Nyheder

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, har vundet VM-guld på den olympiske K1 1.000 meter efter at have ført fra start til mål!

Det er danskerens fjerde VM-medalje, men det første verdensmeskab på den olympiske 1.000 meter.

Verdensmesteren fra 2014, Josef Dostal fra Tjekkiet fik sølv et halvt sekund efter og Fernando Pimenta fra Portugal bronze 0,7 sek efter. Max Hoff blev nummer 4.

Vindertid: 3:25.815.

Jeg ryster endnu!
“Jeg ryster endnu! Det lykkedes endelig for mig at vinde den VM-guldmedalje, jeg har jagtet på 1.000 meter i så mange år, og jeg er meget glad og tilfreds. Jeg sidder til dopingkontrol nu, men glæder mig helt vildt til at komme ud og hilse på dem jeg kender blandt publikum og til at stå øverst på podiet,” fortæller René Holten Poulsen fra Milano.

12.20 kan danskeren komme på podiet og modtage den fortjente hyldest og nyde den danske nationalmelodi med en guldmedalje om halsen.

Det er hans 4. VM-medalje i alt, men første på K1 1.000 meter. Og det er 52 år siden en dansker sidst er blevet verdensmester på denne distance, den legendariske Erik Hansen i 1963.

“Jeg havde sat mig for, at jeg bare skulle ud og afsted, og så ro hele vejen til mål i front. De første par tag var faktisk ikke så gode, men så var det bare afsted derfra. Jeg regnede faktisk Pimenta for at være den største konkurrent inden løbet og han plejer at gå hårdt ud, så jeg var lidt overrasket over, at jeg var foran ham efter de første 250 meter. Jeg troede Dostal var ude af løbet med 200 meter igen, men jeg kiggede ud til begge sider, og kunne se, han var på vej op, mens jeg ikke kunne fornemme Peter Gelle på den anden side, så han var væk. Jeg skulle bare presse på hele vejen, og det er så dejligt at det endelig lykkedes at vinde VM på K1 1.000 meter. 3.25 er hurtigt i det vand, så det var et godt løb. Det var også et hårdt løb, så jeg kastede op pga syren efter løbet, så Dostal kom over og jokede med, at han havde set et skilt med, at man ikke må fodre ænderne i søen,” siger René Holten Poulsen med et meget tilfreds grin.

Det har indtil videre været et godt medaljeår ved mesterskaber for danskeren, der indtil videre også har vundet to EM-guldmedaljer, en EM-sølvmedalje, en European Games bronzemedalje og nu en VM guld-medalje. I morgen venter to VM-medaljemuligheder for Maribo-roeren: VM-finalerne på K1 500 meter samt K1 5.000 meter.

De øvrige finaleklar roere på K1 500 meter søndag 11.24:
Miroslav Kirchev, Bulgarien
Tibor Hufnagel, Ungarn
Oleh Kukharyk, Ukraine
Roi Rodriguez, Spanien
Bartosz Stabno, Polen
Tom Liebscher, Tyskland
Aleksey Mochalov, Uzbekistan
Roman Anoshkin, Rusland (bedste 3’er tid)

Klokken 15.40 går herrernes massestart på K1 5.000 meter i gang.