René Holten Poulsen vinder indledende heat og er direkte i finalen om 2 OL-kvalifikationspladser torsdag 11.15

René Holten Poulsen vinder indledende heat og er direkte i finalen om 2 OL-kvalifikationspladser torsdag 11.15
12. maj 2021 Press
I Nyheder

Det var en dansk kajakroer i sit første internationale løb i halvandet år, der her til formiddag vandt sit indledende løb ved den europæiske OL-kvalifikation i Szeged, Ungarn, og dermed er direkte i A-finalen i morgen 11.15, hvor ni roere kæmper om to OL-pladser.

Sveriges Martin Nathell var hurtigst ude af startblokken og førte feltet an de første 500 meter, mens René Holten Poulsen stille og roligt arbejdede sig tættere og tættere på svenskeren i kampen om den direkte finaleplads. Halvvejs skruede René på tempoet og kom let forbi svenskeren, der hurtigt tabte en længe til det danske Powerhouse. Med en afslappet teknik kontrollerede René Holten Poulsen sejren i mål, og kunne endda lette på speederen til slut. Poulsen vandt foran Italiens Andrea Schera og Frankrigs Guillaume Burger.

“Jeg var egentlig rimelig rolig for starten, men kunne godt mærke en nervøsitet over, hvordan jeg skulle håndtere løbet, da jeg roede ud til starten. Da jeg først lå i startboksen fokuserede jeg på det jeg skulle, og mindede mig selv om, at jeg havde gjort det 1.000 gange før,” lyder det fra René Holten Poulsen i Szeged.

“Jeg blev lidt overrasket over, at svenskeren lagde så hårdt ud, men jeg kunne udnytte hans hurtige udlæg til selv at komme godt afsted, og så holde mig til min løbsplan. Jeg fangede ham omkring halvvejs og fortsatte så mens han ikke kunne holde tempoet. Med 3-400 meter igen kunne jeg fornemme, at jeg var i god kontrol, så det var ikke med speederen helt i bund. De sidste 100-150 meter forsøgte jeg at slappe af og kiggede efter, hvor hurtigt de andre kom, og da de begyndte at presse på bagfra, gik jeg lidt op til sidst for at afvise dem. Jeg var i god kontrol hele vejen, og det var godt at få roet et fornuftigt første løb hernede,” siger René Holten Poulsen.

Finalen roes i morgen torsdag klokken 11.15. De to bedste kvalificerer sig til OL.

Startliste, K1 1.000 meter:
Bane 1) Jost Zakrajsek, Slovenien
Bane 2) Bartosz Stabno, Polen
Bane 3) Andrea Schera, Italien
Bane 4) Bojan Zdelar, Serbien
Bane 5) René Holten Poulsen, Danmark
Bane 6) Artuur Peters, Belgien
Bane 7) Guillaume Burger, Frankrig
Bane 8) Lars Magne Ullvang, Norge
Bane 9) Miroslav Kirchev, Bulgarien

Den europæiske OL-kvalifikation kan følges LIVE på YouTube her:

K1 1.000 meter: Finale, torsdag den 13. maj klokken 11.15 – klik her.

Resultatlink (opdateres løbende):
https://results.szeged2021.com/results/competition/1/races?fbclid=IwAR36zTJ_QJ4eES0oycdXFM6YgIbrr_UfuJ2dThmueCOGi65SDGLjwL_AoEM

Kommentar (0)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*