René Holten Poulsen overgår danske legender: Er nu Danmarks mest vindende kajakroer nogensinde

René Holten Poulsen overgår danske legender: Er nu Danmarks mest vindende kajakroer nogensinde
3. september 2018 Press
I Nyheder

René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, er nu Danmarks mest vindende kajakroer. Efter fire guldmedaljer ved weekendens DM i Holtebro gik Maribo-roeren alene i spidsen på listen over flest DM-guld i enerkajak med 32. I weekenden blev det nemlig til tre mere til samlingen i enerkajakken på 500, 1.000 og 5.000 meter. Det var 12. titel i træk på 1.000 meter og 11. i træk på 500 meter mens han vandt 5.000 meter for 8. gang i alt.

Dermed overgik han sin tidligere landstræner, Thor Nielsen, der har 31 officielle DM-titler i enerkajak og legenden og Hall of Fameren, Erik Hansen, med 28 (der skelnes mellem DM-titler i kajak; der er de officielle mesterskaber, DIF-mesterskaberne, og så forbundsmesterskaberne, og i denne optælling tælles kun DIF-mesterskaber i enerkajak.)

René Holten Poulsen har i alt vundet 78 DM-guldmedaljer (59 DIF-mesterskaber og 19 forbundsmesterskaber) – heraf 32 i enerkajak. Læg dertil 7 VM-medaljer, 20 EM-medaljer og en OL-medalje.

“Det er fedt at have skrevet et stykke kajakhistorie, og det var faktisk helt uventet, da jeg ikke var klar over det inden DM, og jeg troede faktisk, jeg havde langt op til Thor Nielsen. Det er rart at sætte et solidt aftryk på kajaksporten i Danmark, og nu er jeg ikke blandt de mest vindende, men DEN mest vindende, og det er stort med tanke på en atlet som Erik Hansen, der er klart den største kajakroer vi har haft i Danmark, han er olympisk mester og har tre OL-medaljer og er med i Hall of Fame,” siger René Holten Poulsen.

Afmelding i K2 pga sygdom // bedste 500 meter siden VM 2015
Det blev ikke til medaljer i toerkajakken for René ved dette DM, da hans makker, Morten Graversen, blev syg. Så duoen, der blev nummer 5 til VM i forrige uge, måtte afmeldes K2-løbene.

“Vi roede ellers meget overbevisende i indledende på K2 500 meter, men Morten blev syg og havde det ret skidt efter K1 1.000 meter finalen, så vi måtte afmelde os i K2. Det er ærgerligt for os begge, når vi var så godt roende, men specielt ærgerligt for Morten, da han havde muligheden for sin første DM-titel i DIF-regi, men det nytter ikke at ro, når man er syg,” siger René Holten Poulsen, der kunne glæde sig over sin bedste 500 meter i flere år.

“I 500 meter-finalen roede jeg så godt, at jeg kunne slappe så meget af, at jeg nærmest ikke roede de sidste 100 meter og jeg vandt stadig komfortabelt. Det er nok noget af det bedste, jeg har roet på 500 meter siden 2015, så det var rigtig rart at mærke, at jeg er i form og stadig nok er blandt de bedste på 500 meter i verden, for selvom det kun er DM kunne jeg mærke, at det var rigtig godt og kunne have blevet en rigtig hurtig tid,” fortæller René Holten Poulsen, der til de netop overståede verdensmesterskaber roede K2 1.000 meter i stedet for K1 500 meter, som han ellers har vundet medalje på fire VM i træk.

René Holten Poulsens danske mesterskaber pr 2018:
78 guld (59 DIF-mesterskaber og 19 forbundsmesterskaber)

Top-3 nogensinde i dansk kajak – DM-titler i enerkajak i DIF-regi:
1) René Holten Poulsen – 32
2) Thor Nielsen – 31
3) Erik Hansen – 28

Sæsonen startede skidt med sluttede godt: René er tilbage i verdenstoppen
Med en sæsonstart der gik fra skidt til slemt med de missede A-finaler til EM som lavpunktet fik René Holten Poulsen vendt den negative spiral og kom ud på den anden side med en fornemmelse af at være tilbage i verdenstoppen – og med en sølvmedalje til VM på 5.000 meter.

“Det lignede længe en rigtig skidt sæson, der var lige til glemmebogen, men ved VM fik jeg tydeligt vist, at jeg er back in business – formmæssigt, med føling og det hele og resultatmæssigt med sølvmedaljen, og nu handler om at bygge videre på det til næste år, hvor VM fungerer som OL-kvalifikation til Tokyo 2020.”

Næste stop: Kilimanjaro
Først venter en tur til Kilimanjaro for den danske kajakkæmpe, der er med på en tur, der støtter Børneulykkesfonden og samler penge ind til Legeheltene. Læs mere her.

“Det bliver spændende med Kilimanjaro, og jeg glæder mig rigtig meget, både til at bestige Kilimanjaro som har været en drøm længe, men samtidig ved at gøre det mens jeg samler penge ind til en vigtig sag, nemlig til Legeheltene, der arbejder for at skabe mere bevægelse og leg for de omkring 60.000 børn, der hvert år indlægges i Danmark. Jeg håber, at jeg med min indsamling kan være med til, at børn på hospitalerne også kan få nogle sjove oplevelser mens de gennemgår en svær tid,” siger han.