René Holten Poulsen og Victor Aasmul er klar til world cup-finale i toerkajak på søndag

René Holten Poulsen og Victor Aasmul er klar til world cup-finale i toerkajak på søndag
27. maj 2022 Press
I Nyheder

Pressemeddelelse – fredag 27. maj 2022:

I yderst svære og vindblæste forhold i Poznan i Polen, og med en semifinale der blev forsinket tre timer pga stormvejr, roede René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, sig sammen med makker Victor Aasmul sig i søndagens world cup-finale på den olympiske K2 500 meter. De blev nummer tre i deres semifinale efter Canada og Australien.

Allerede i indledende heat i formiddag, som den danske duo vandt sikkert, var forholdene svære, og bådene måtte flere gange skære sig gennem store bølger. I finalen var det stilnet lidt mere af, og vinden gjorde stadig forholdene svære, men den danske båd er vant til bølger og vind fra den daglige træning på Bagsværd Sø.

“Det var svære forhold, men vi roede ok i det i forhold til mange andre både. Vi er glade for at komme i finalen og selvom det kun er en uge siden vi roede world cup, så er vi et sekund tættere på i dag end i sidste weekend. Vi mangler lidt endnu i forhold til vores topniveau, men vi kan se, at vi bliver bedre løb for løb. Jeg tror på, at det kan lade sig gøre at hente det sidste frem mod VM i august,” siger René Holten Poulsen.

I B-finalen i firerkajak – dog aflyst pga vejret
I gårsdagens løb i K4 sammen med Lasse Bro Madsen, William Gravlund og Thorbjørn Rask blev det til en plads i lørdagens B-finale. Den helt nye konstellation nåede kun at træne sammen en enkelt gang inden deres første løb, hvor de blev nummer 7 i indledende. I semifinalen blev det til en 6- plads, der gav adgang til B-finalen.

Her fredag aften er alle C- og B-finaler i morgen lørdag dog aflyst grundet de dårlige vejrforhold.

“Det indledende heat var vores første løb sammen, og det var fedt at se, at vi kunne forbedre os fra løb til løb. Sammensætningen er meget uerfaren i at ro firerkajak og vi har næsten ikke roet sammen, så det var fedt at se, at vi forbedrede os et sekund fra indledende til semifinalen,” lyder det fra René Holten Poulsen, der nu kun har A-finalen i toerkajak med Victor Aasmul tilbage ved denne world cup.

A-finalen i K2 500 meter roes klokken søndag den 29. maj klokken 11.44.

Link til resultater og program:
https://wc22.domtel-sport.pl

Link til livestream via Det internationale kajakforbunds YouTube-side, ICF:
https://www.youtube.com/c/PlanetCanoe