René deltager i sit 11. VM, når Danmark og Bagsværd Sø er vært for VM i kano og kajak i denne uge

René deltager i sit 11. VM, når Danmark og Bagsværd Sø er vært for VM i kano og kajak i denne uge
15. september 2021 Press
I Nyheder

VM i kano og kajak finder i år sted på Bagsværd Sø – på torsdag til søndag den 16.-19. september – og de danske roere har dermed hjemmebane på den sø, hvor de har deres daglige træning.

For René Holten Poulsen, Maribo Kajakklub, er det 11. gang, han sætter sig i kajakken til et VM. I sig selv en imponerende bedrift i en sport, der normalt ikke har VM hvert 4. år pga OL – dette er dog undtagelsen i år på grund af corona-pandemien.

René Holten Poulsen stiller til start på de to olympiske distancer; enerkajak 1.000 meter samt toerkajak 500 meter sammen med makkeren Victor Aasmul.

VM på hjemmebane bliver en stor oplevelse
Det er ikke alle atleter, der får den oplevelse at deltage i et VM på hjemmebane, og derfor er det noget, den erfarne kajakroer glæder sig enormt til.

“Jeg glæder mig til at ro VM på hjemmebane, og det bliver en kæmpe oplevelse. Jeg vil suge så meget til mig af stemningen undervejs, som jeg kan. Jeg har roet VM i maraton på hjemmebane før, og nu får jeg lov til at ro VM på hjemmebane i olympiske discipliner, og det er stort,” lyder det fra den danske kajakroer.

Selvom der lige har været OL, mangler der ikke mange af de store konkurrenter til VM, så konkurrencen er hård, selvom der kun er gået cirka fem uger siden OL.

Ny træner de sidste måneder op til VM
Som en konsekvens af, at VM ligger så tæt på OL, og at landstræner Zoltan Bako har været væk fra Bagsværd Sø længe med de roere, der var til OL, blev Renés tidligere K2-makker, Kim Wraae, ansat til at træne de roere, der skulle til VM, men som ikke var til OL. Og samarbejdet mellem de tidligere romakkere er gået rigtig fint.

“Jeg har af og til snakket med Kim om træning de seneste par år, og vi kender hinanden godt fra vores makkerskab. Det er fedt at arbejde med Kim og han er meget motiveret og vil vinde lige så meget som jeg selv vil,” siger René Holten Poulsen.

“Det har været vigtigt for mig at starte på en frisk efter den missede OL-kval, og jeg synes, jeg har samlet et godt og tæt lille team omkring mig. Udover Kim har jeg min mental-coach Ann Kastrup med til VM, og jeg var været hos Body SDS behandler Bengt Valentino Andersen ad flere omgange de seneste uger, og det gode og positive setup håber jeg at kunne fortsætte efter VM også. Jeg har haft gode forberedelser, og da jeg har lavet en del ændringer på kort tid er jeg spændt på at se, hvor jeg står og hvad det kan kaste af sig.”


K2-samarbejde på 500 meter med Victor
René Holten Poulsen stiller også op i K2 på 500 meter, som erstatter K2 1.000 meter som olympisk disciplin ved OL i Paris i 2024. Som makker har René fået Victor Aasmul, som han vandt DM sammen med på 500 meter ved DM for et par uger siden.

“Victor er en fornøjelse at arbejde sammen med. Han er meget motiveret og han er enormt taknemmelig for at lære af mig, og jeg er omvendt enormt taknemmelig for hans gåpåmod, og det lærer jeg også en masse af. Vi nyder processen og at ro sammen. Det er svært at vide præcis hvor vi ligger i feltet, da vi ikke har roet sammen internationalt før, men vi glæder os til at prøve os af til VM. Vi går meget ydmygt til opgaven og glæder os bare over at ro sammen. Det bliver sjovt,” siger René Holten Poulsen.

VM kan følges live her:
https://www.canoeicf.com/canoe-sprint-world-championships/copenhagen-2021

Program og resultater:
http://copenhagen2021.spotfokus.com/index.php?gmt=2&gmt2=-120

Renés discipliner og tider under VM:

Torsdag den 16. september
10.27: K1. 1000 meter indledende heat. Nr 1 kommer direkte i A-finalen, 2-7 i semifinale
16.45 og 16.52: K1 1.000 meter, semifinaler. 1-3 i hver semifinal kommer i A-finalen

Fredag den 17. september
10.21: K2 500 meter (med Victor Aasmul), indledende heat. Nr 1 kommer direkte i A-finalen, 2-7 i semifinale
16.43 og 16.49: K2 500 meter, semifinaler. Nr. 1-3 går i A-finalen

Lørdag den 18. september
11.22: K1 1.000 meter, A-finale

Søndag den 19. september
11.51, K2 500 meter, A-finale

Fotos: Søren Aasmul