En katastrofal start på VM-finalen giver 8. plads på K1 1.000m – fik vist han er tilbage med sejr i semifinalen

En katastrofal start på VM-finalen giver 8. plads på K1 1.000m – fik vist han er tilbage med sejr i semifinalen
25. august 2018 Press
I Nyheder

Pressemeddelelse – lørdag den 25. august 2018:

Efter en svær sæson for René Holten Poulsen, Maribo, var danskeren opsat på at bevise, at han var tilbage i verdenseliten efter en sejr i sin semifinale i formiddag, hvor han roede et flot løb og endda satte bedste tid på tværs af alle semifinaler. Det gjorde, at drømmen om et podie i en ellers – efter René Holten Poulsens standarder – resultatfattig sæson – fik ny næring.

Men Holten Poulsen mistede grebet om pagajen i sit andet tag  så han stod helt stille og var tæt på at falde i vandet og var derfor sidst fra starten af de 1.000 meter, hvor han hurtigt havde flere længder op til fronten af feltet. Den danske verdensmester fra 2015 prøvede at ro sig ind i finalen og frem i feltet, men den dårlige start gav næsten umulige arbejdsvilkår.

Hjemmebanehelten Fernando Pimente roede løbet fra front og vandt sin første VM-guldmedalje på 1.000 meter enerkajak efter et par år på podiet de foregående år. Tyske Max Rendschmidt fik sølv og 2014-verdensmesteren Josef Dostal fra Tjekkiet fik bronze.

René Holten Poulsen fik roet sig tæt på top-5 efter en stærk slutspurt, men løb tør for bane og sluttede på 8. pladsen.

Sort uheld ødelægger finale
“Jeg starter mine løb med pagajen i vandet i venstre side, og min venstre hånd gled i andet tag og røg op mod højre hånd, så mine hænder var samlet i højre side af pagajen. Det er sort uheld, og det er måske sket tre gange i min karriere, men aldrig før i den side. Nu sker det så i en VM-finale, og det er noget lort, men heldigvis var det ikke en OL-finale. Det går så stærkt, og jeg er heldig jeg ikke faldt i vandet. Jeg kunne have valgt bare at ro ned over banen og i mål et minut efter de andre, men jeg var villig til at kæmpe for placeringerne – der var bare for langt op,” lyder det fra René Holten Poulsen, der dog hæfter sig ved det positive ved dette VM: Sejren i semifinalen, hvor han satte bedste tid, og hvor han fik bevist over for sig selv og sine konkurrenter, at han er tilbage i verdenstoppen efter et par år med svingende resultater for den medaljevante dansker.

Ked af det og skuffet
Sidst René Holten Poulsen vandt guld, var ved world cuppen i maj 2016, og efter B-finalen ved EM i maj i år, var han glad for at være i VM-finalen – og med forhåbninger om et godt løb.

“Det værste er ikke at misse en medalje, for jeg ville bare gerne have et godt løb, fordi det er så længe siden, at jeg har roet op til mit bedste. Jeg var så glad efter semifinalen, fordi det var første gang siden maj 2016 at jeg vandt og havde et godt løb. For 2,5 måneder siden var jeg i B-finalen til EM, og nu kom jeg i VM-finalen med en sejr og bedste tid i semifinalerne. Havde jeg ikke tabt pagajen var jeg i hvert fald ikke blevet nummer 8, det er helt sikkert, for jeg taber nok 3-4 sekunder alene på starten, og så kommer jeg aldrig ind i løbet. Det bliver et helt andet løb, når man ligger i de andres bølger både teknisk, mentalt og taktisk, for jeg skulle hele tiden kigge efter Pimenta på banen ved siden af for at se, hvornår jeg kunne drage fordel af hans bølge. Jeg prøvede alt hvad jeg kunne for at komme op på 7. pladsen, men jeg løb tør for bane til sidst,” siger en meget skuffet René Holten Poulsen, der i mål havde 65/100 sekund op til 7. pladsen.

Det positive: Sejren i semifinalen viser, at Holten Poulsen er tilbage
Sejren i semifinalen er det lyspunkt, som danskeren holder fast i ved dette VM.

“Hvis vi udelukkende kigger på semifinalen er VM gået over al forventning. Jeg havde håbet på at lave gode løb, men her vandt jeg pludselig og havde hurtigste tid, så jeg er ikke bare tilbage, jeg er med i toppen igen, og det er dejligt. Jeg har meget at bygge på ift min form, så jeg er positiv og glad, men rigtig ked af ikke at få en god oplevelse i finalen. Mit mål i finalen var bare at have et godt løb, og det havde været en guldmedalje for mig, så længe siden jeg havde et godt løb, og den forløsning kom så heller ikke i dag. Det er hårdt at kæmpe for at få forløsningen, men jeg bliver ved,” siger han.

René Holten Poulsen slutter sit VM af i morgen søndag, med massestarten på 5.000 meter klokken 17.50 dansk tid
“5.000 meter er et bonusløn for mig, og jeg har haft fokus på 1.000 meter i K1 og K2, så jeg har slet ikke trænet til 5.000 meter overhovedet. Der er så mange slåskampe og så meget rod i de løb, at det kan blive alt mellem podiet og sidstepladsen.”

Her kan du se VM i kajak:
VM i kajak kan ses live på TV 2 Sport  lørdag fra 11.15 og streames ligeledes live via det internationale kano- og kajakforbunds hjemmeside: https://www.canoeicf.com/ og Planet Canoe YouTube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCVagCjubko2x50KpYhnLsCQ

Program- og resultatlink – klik her.