EM i kajak slutter med to 9. pladser

EM i kajak slutter med to 9. pladser
21. august 2022 Press
I Nyheder

21. august 2022:

God start holdt ikke til mål for toerkajak i finalen på K2 500 meter

René Holten Poulsen og Victor Aasmul fik en super start på dagens finale i K2 500 meter til EM i München, men alligevel måtte duoen nøjes med sidstepladsen i finalen, og slutter som nummer 9 i et felt, der er meget lige. Der var således kun 2,5 sekunder mellem alle både i finalen. Ungarn vandt foran Tyskland og Litauen.

“Vi kan roligt være stolte af vores indsats, for vi gjorde alt hvad vi kunne, og vi gik efter det. Vi ligger rigtig godt til med 200m igen, det er super ærgerligt, at vi mister det hele på de sidste 125 meter. Vi var mega skarpe i starten, og fik vores bedste start i år, så selvom vi gjorde det godt, kan vi se, at andre bare er hurtigere. Det er svært at pege på en enkelt ting og sige, at det er det, der skal være bedre, og jeg tænker vi lige skal have lidt tid, før vi evaluere på, hvad der skal ske nu, og hvad vi skal gøre bedre og optimere. Der er mange følelser i spil idet sæsonen er slut nu, og vi havde ønsket så meget mere end hvad vi fik internationalt til VM og EM,” lyder det fra René Holten Poulsen.

A-finale, EM, K2 500 meter:
https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/canoe-sprint/race-results-men-s-kayak-double-500m-fnl-000100-.htm

Frustration over EM-finale i K1 1.000 meter
Selvom René Holten Poulsen fik en hæderlig start i EM-finalen i 1.000 meter enerkajak, kæmpede danskeren med det, og endte på 9. pladsen efter et løb, hvor ikke meget fungerede.

Forhåndsfavoritten Balint Kopasz fra Ungarn vandt, og er nu forsvarende Europamester, Verdensmester og olympisk mester. Fernando Pimenta, Portugal, tog sølv mens Belgiens Artuur Peters vandt bronze.

“Jeg er vildt skuffet og ked af det. Jeg er frustreret og ked af ustabiliteten i min performance, hvor jeg den ene dag er jeg i fuld kontrol og jeg kan vinde semifinalen uden de store problemer, men vælger at lade mig falde tilbage til 3. pladsen af taktiske årsager, og næste dag kæmper jeg med liv og lemmer for at gennemføre et bare nogenlunde hæderligt løb. Jeg kæmper med det hele vejen ind, også selvom det ikke ser sådan ud, men det fungerer bare ikke i dag. Det føles, som om vi ruller en terning inden løbet, og enten så er det fantastisk, eller også er det helt væk. Det er det eneste løb i år, hvor jeg er faldet igennem, og så sker det i EM-finalen, og det er virkelig frustrerende.”

A-finale, K1 1.000 meter, resultat:
https://results.mun.mev.atos.net/ECM2022/en/results/canoe-sprint/race-results-men-s-kayak-single-1000m-fnl-000100-.htm