Dobbelt europamester 2013!

Dobbelt europamester 2013!
15. juni 2013 Press
I Nyheder

Pressemeddelelse den 15. juni 2013:

René Holten Poulsen blev suveræn europamester i 1.000 meter enerkajak og henviste den 4-dobbelte europamester til sølvet!

Kongen af Europa hedder René Holten Poulsen! Efter en suverænt roet finale i dag ved EM i Portugal vandt 24-årige René Holten Poulsen fra Maribo Kajakklub i dag guld i kajakroernes kongedisciplin: OL-disciplinen 1.000 meter enerkajak.

René og den evige rival, tyskeren Max Hoff, der havde vundet de sidste fire europamesterskaber, fulgtes ad ned over banen, men hele vejen med Powerhouse Poulsen i front, hele tiden med pres på Hoff, i afslappet stil og i fuld kontrol. Resten af feltet var langt væk, og René bare øgede og øgede. I mål var han over et sekund foran Hoff og næsten to foran bronzevinderen Dostal, og Powerhouse Poulsen kunne brøle forløsningens glæde ud mens han roede over målstregen.

En kæmpe sejr for den 24-årige dansker, der før har vundet sølv og to bronze på denne distance ved EM. Det er første gang en dansker vinder K1 1.000 meter for herrer siden legenden Erik Hansen vandt i 1965.

Top-3, EM-finale K1 1.000 meter, mænd
Guld: RENÉ HOLTEN POULSEN, DANMARK – 3:27.225
Sølv: Max Hoff, Tyskland – 3:28.435
Bronze: Josef Dostal, Tjekkiet – 3:28.910

“Det var dejligt endelig at vinde et stort mesterskab i enerkajak, når jeg har været tæt på flere gange. Det var et rigtig hårdt løb, hvor jeg måtte ofre mig lidt til sidst for at holde Hoff bag mig, men jeg ville vinde. Jeg er godt tilfreds med mit løb og man kan ikke gøre så meget andet end at være glad,” lød det fra en glad og stolt René Holten Poulsen.

“Løbet gik som jeg planlagde det, men jeg havde regnet med, at Hoff var tættere på til sidst, da han normalt afslutter rigtig stærkt. Jeg led meget de sidste 200 meter, men det er jo det værd. Jeg sagde undskyld til Max for, at jeg ødelagde hans sejrsstime, men han sagde det var ok selvom han var skuffet over sølv,” smiler René Holten Poulsen, der stoppede Hoff fra at vinde sit femte europamesterskab i træk. Hoff er i øvrigt også dobbelt verdensmester og olympiske bronzevinder.

“Nu håber jeg at jeg kan vinde 500 meter i morgen. 1.000 meteren var den vigtigste fordi det er OL-disciplin, men jeg vil gerne doble op, og ror jeg som i dag kan jeg godt vinde.”

“Jeg hørte at jeg er den første EM-guldvinder på 1.000 meter K1 siden legenden Erik Hansen i 1965, og det er da meget habilt at jeg så vinder den nu. Denne titel er meget vigtig for mig, for nu har jeg endelig vundet et stort mesterskab i enerkajak og jeg har nu både taget guld, sølv og bronze i K1 1.000 meter ved EM. Samtidig tror jeg ikke, der er mange andre kajakroere, der har vundet både EM i både K1, K2 og K4,” siger han. Powerhouse Poulsen vandt EM-guld i K4 i 2012 (med Kim Wraae, Emil Stær og Kasper Bleibach) og EM-guld i K2 i 2008 (med Kim Wraae).

Video fra EM-finalen på K1 1.000 meter:

EM i kajak: René Holten Poulsen er dobbelt europamester! Danskeren har netop suverænt vundet EM-guld på 500 meter

Pressemeddelelse: 16. juni 2013

24-årige Powerhouse Poulsen viste endnu engang enorm styrke og suverænitet, da her til morgen vandt guld på 500 meter enerkajak ved EM i kajak i Montemor-o-Velho, Portugal.

Ligesom ved sejren på 1.000 meter i går kom René Holten Poulsen godt fra start og kunne halvvejs overtage føringen i løbet, da italieneren, der ellers havde taget spidsen, gik kold. Siden så han sig ikke tilbage og med sit høje banetempo knuste hans konkurrenterne. Selv ellers spurtstærke Max Hoff, der vandt sølv i går, var ikke i nærheden af at kunne true René Holten Poulsen, og blev kun nummer tre, mens ungareren Dudás fik sølv, et sekund efter danskeren, der kunne stoppe med at ro kort før målstregen og række en arm i vejret for at markere sejren.

Det var første gang, René Holten Poulsen vinder medalje ved EM på 500 meter-distancen, og danskeren har nu vundet EM-guld i enerkajakken på 500 og 1.000 meter samt toerkajak (2008) og firerkajak (2012) på 1.000 meter. Dette kunststykke er der ikke mange, der har præsteret før ham.

Senest en dansk kajakroer vandt EM-guld på denne distance var da holdkammeraten fra Maribo Kajakklub, Kasper Bleibach, i 2008 tog titlen.

Danmark ligger lige nu på en 3. plads i medaljestatistikken ved EM efter Tjekkiet og Ungarn men foran store kajaknationer som Tyskland og Polen.

Top-3, K1 500 meter, herrer:
Guld: René Holten Poulsen, Danmark – 1:41.506
Sølv: Miklós Dudás, Ungarn – 1:42.496
Bronze: Max Hoff, Tyskland – 1:42.696

Video fra K1 500 meter EM-finale

“Jeg er rigtig godt tilfreds med mit løb i dag, og det er stort at blive dobbelt europamester. Det var ikke engang et perfekt løb, men med 100 meter igen følte jeg, at jeg havde godt styr på det og med de 500 meter-løb jeg har haft i world cuppen i år vidste jeg, at jeg ville blive svær at slå, hvis jeg roede godt,” siger René Holten Poulsen.

“Max Hoff og Anders Gustafsson (de forsvarende mestre på hhv K1 1000 og K1 500, red.) sagde bare: ‘Double European Champion’ og nikkede anerkendende. Der er ingen, der har taget begge titler ved samme EM så længe jeg kan huske tilbage, så det er jeg meget stolt af,” fortæller René Holten Poulsen, der er en af de eneste har vundet EM på den olympiske distance 1.000 meter i både ener-, toer- og firerkajak (2013, 2008 med Kim Wraae og 2012 med Kim Wraae, Emil Stær og Kasper Bleibach).

Nu venter 5.000 meter klokken 17.22
Klokken 17.22 venter Poulsens sidste finale ved EM og her er der også gode medaljechancer. 5.000 meter-løbet er med samlet start og man vender ved 1.000 meter mærket flere gange. Det er dog altid et svært løb at spå om, da man ikke har hver sin bane og derfor er taktikken at ligge forrest i feltet for ikke at blive klemt.

“5.000 meteren er svær, men på en god dag kan det godt være, at jeg kan blande mig i topstriden. Favoritten må være Yurenia, der overraskende kiksede i 1.000 meterfinalen i går og blev sidst, men som har vundet to world cups på 5.000 meter i år, og så Max Hoff, russeren Medvedev og portugiseren Pimenta,” siger han.

VM stadig årets største mål
“Det er fedt det lykkedes at vinde ved EM og at jeg rammer formen. Det vigtigste er at ro gode løb, for EM er stadig en test frem mod VM. Jeg tror også Hoff har mere at byde på til VM, end det han viste i går. Jeg tror, han kommer bragende til VM, og jeg frygter han medbringer det bedste han kan, som er det værste for mig. Jeg forbereder mig derfor på, at han kommer tilbage i sit livs form. Jeg skal ikke hvile på laurbærene, men det har jeg heller ikke for vane. Jeg skal arbejde stenhårdt frem mod VM i slutningen af august i Duisburg, og jeg glæder mig til det hårde arbejde,” siger René Holten Poulsen.

Til VM er et par ekstra stærke roere med, nemlig australieren Ken Wallace, der vandt guld på K1 500 meter ved OL i Beijing og bronze på K1 1.000 meter i Beijing. Måske stiller også verdensmester fra 2011 og OL-sølvvinder i London, canadiske Adam van Koeverden, op i K1 1000 til VM, han har dog ikke roet K1 1.000 meter i år i world cuppen, men mere har fokuseret på toerkajakken.

René Holten Poulsen har i eftermiddag mulighed for at blive tredobbelt europamester, når 5.000 meter finalen roes klokken 17.22 dansk tid. Poulsen tror selv på en top-5 placering, men vil utvivlsomt gå efter endnu en medalje.

Foto:  Carolyn J Cooper.